Date:
Link copied Share this read link fb

Neil Young är förbannad. Igen.

av Dan Backman

Ursäkta, men jag måste bara få skriva lite mer om Neil Young. Den oförlikneliga gubben är ju återigen aktuell med ett nytt Crazy Horse-album, Colorado, som släpps nästa fredag, 25 oktober.

I samband med släppet kommer även en film, Mountaintop, där inspelningen dokumenterats i all sin osminkade prakt. Det är i alla fall så det ser ut i den trailer som skickats ut i världen.

Neil Young verkar mer irriterad än vanligt när han beordrar den stackars teknikern att skruva upp stärkaren "as loud as it can go" och skäller ut allt och alla. Det finns ju som vi alla vet inga genvägar till det perfekta ljudet (som i Neil Youngs fall oftast betyder rätt sorts dist).

I filmsnutten framkommer det också att det är "management by fear" som gäller när chefen sparkar igång gubbarna i Crazy Horse. Möjligen är det ett spel för galleriet, möjligen är så det blir när man spelat ihop i mer än femtio år.

Filmen visas under en kväll på utvalda biografer i USA och Kanada (22 oktober) och i resten av världen 11 november. Om den ska visas i Sverige är oklart.

View all reads